Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Λίγα λόγια για τα Pellets...


Τα συσσώματα pellets από ξύλο είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο που παρασκευάζεται με την συμπίεση ξηρών πριονιδιών και τεμαχιδίων ξύλου που προέρχονται από τα παραπροϊόντα της δασοπονίας και της βιομηχανίας επεξεργασίας του ξύλου, είναι αναβαθμισμένη καύσιμη ύλη ξυλείας και παράγεται από ξύλο-σκόνη , ξύλο-τεμαχίδια , φλοιό κλπ.
Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείτε προέρχεται από τα υπολείμματα κατεργασίας ξυλείας του δάσους και από τα εργοστάσια μηχανικής επεξεργασίας της ξυλείας.
Στην παραγωγική διαδικασία δεν χρησιμοποιούνται κόλλες η χημικά πρόσθετα παρά μόνο υψηλή πίεση, το ξύλο τεμαχίζεται, ξηραίνεται, πρεσάρεται και μεταμορφώνεται σε pellets που όλα μοιάζουν με μικρά γαριδάκια chips, όπου έχουν ίδιο σχήμα, μέγεθος, ειδικό βάρος, υγρασία και ενέργεια. Οι διαστάσεις τους κυμαίνονται από 4 – 20mm .

Το μεγαλύτερο προτέρημα των pellets από ξύλο, έναντι των άλλων βιοκαυσίμων είναι ότι παράγουν πολύ χαμηλές εκπομπές καυσαερίων και μικρή ποσότητα υπολειμμάτων καύσης που κυμαίνεται μόλις 0,05 γρ. ανά 100 γρ. υλικού.

Έχουν εξαιρετική συνοχή, σύσταση και αποδοτικότητα στην καύση τους, οι καυστήρες και οι σόμπες που καίνε pellets έχουν την μικρότερη εκπομπή σωματιδίων στην ατμόσφαιρα έναντι των άλλων που καίνε στερεά καύσιμα.

Η θερμική ενέργεια που προκύπτει από την καύση δύο κιλών από pellets ισοδυναμεί με ένα λίτρο πετρελαίου, δηλαδή έχουμε 2 kgr pellets = 1 lt diesel όπου δύο κιλά pellets αποδίδουν περίπου 9.400 θερμίδες κατά προσέγγιση ανάλογα με το είδος του ξύλου.
τεχνικές προδιαγραφές

Είδος ξυλείας 100% Δρύς & Οξυά

Διάμετρος 6mm
Ενέργεια 18 MJ / kgr minimum.
Υγρασία 7,55 – 11,7 %
Τέφρα 0,05 – 0,095 %
Ειδικό Βάρος 1,120g / dm3

Συσκευασία
Σε πλαστικούς σάκους των 15 κιλών
Σε παλέτες 70 σάκους των 15 κιλών 1050kgr ανά παλέτα
Σε jumbo bags των 1000kgr (1 Tone)
ΠΗΓΗ:PELLETSERRON